20. Forma 1 Magyar Nagydíj a Hungaroringen

Idén 20. alkalommal rendezték meg a Magyar Nagydíjat a Hungaroringen. A RedBullnak köszönhetően, mely minden megvásárolt energiaital mellé ingyenjegyet adott, már a pénteki szabadedzésen rekord számú néző élvezhette az aszfaltcsíkon száguldozó versenyzők fülsüketítő hangját.

A délelőtti edzésen is voltak már látványos megpördülések és kisodródások, de még minden pilóta négykeréken tért vissza a boxba. Nem úgy a kettőkor kezdődő délutáni gyakorláson, amin a Renault egyik autóját, illetve mindkét Ferrarit autómentőn szállították vissza a boxba. Az egyik Jordan sem járt jobban, őt az egyik Safety Car vontatta vissza istállójához.

 

A szombati edzés már szerencsésebben alakult a Ferrari számára, mivel Michael Schumacher a McLaren-es Montoya előtt megszerezte az első rajtkockát.

A vasárnapi futam izgalmasan kezdődött. A rajt utáni első kanyarban rögtön elszállt a két RedBull, ésRalf merész manőverjének köszönhetően Alonso első szárnya is megsérült. Barrichello sem volt szerencsésebb, a világbajnoki babérokra törő  Renaultossal már az első kör végén kényszerlátogatást tehetett a szerelőknél.

A verseny eleje Raikkönen és Schumi párbajával telt, aztén Montoya is bejelentkezett a dobogóra, de őt röviddel a befejezés előtt cserbenhagyta kocsija, így a végső sorrendbe technikai hiba miatt nem tudott beleszólni.

Az izgalmas versenyt Raikkönen nyerte az idősebb és a fiatalabb Schumacher előtt. Alonso nem szerzett pontot, így ismét izgalmassá válhat a pilóták közötti pontverseny. A Renault versenyzője már "csak" 26 ponttal vezet a finn Raikkönen előtt.

2005.07.29.

Schumacher interjút ad

Barrichello

Itt még versenyben a Renault

powered by P4IT Kft.